Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область починає реалізацію міжнародних проектів, спрямованих на підтримку переселенців із зони АТО

Харківська область починає реалізацію міжнародних проектів, спрямованих на підтримку переселенців із зони АТО

В Харківській області планується реалізація термінових заходів з реконструкції будівель, де розміщені вимушені переселенці із зони АТО з метою створення прийнятних умов їх проживання в осінньо-зимовий період. Ці заходи заплановані в рамках реалізації III фази проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який фінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН та Європейським союзом. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. 

«На сьогоднішній день в Харківській області, за інформацією ООН, налічується близько 111 тис. внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути місця свого проживання через руйнування власних осель, переслідування і погрози життю членів їх сімей. Більшість з них розмістилися в приватному секторі (знімають житло), але є такі, які не мають засобів до існування і не можуть ні знімати житло, ні забезпечити власне харчування. Така категорія осіб змушена перебувати в центрах локального розміщення, організованих місцевою владою в містах і районах області. Більшість таких осіб - це інваліди, сім'ї з дітьми дошкільного віку, пенсіонери. Саме на об'єкти, які знаходяться в комунальній власності і вимагають негайного приведення умов проживання відповідно до зимового періоду, і спрямовуватиметься фінансування наших міжнародних партнерів», - зазначив Ігор Райнін.

Як підкреслив Ігор Райнін, відповідно до підписаної тристоронньої Угоди між Харківською облдержадміністрацією, Харківською облрадою та Програмою розвитку ООН в рамках Концепції «Підтримка Проекту МРГ населення, постраждалого від конфлікту» Харківською областю вжиті всі заходи для термінового фінансування таких об'єктів.