Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністерством внутрішніх справ вжито всіх заходів для забезпечення правопорядку і громадської безпеки під час проведення виборів

Міністерством внутрішніх справ вжито всіх заходів для забезпечення правопорядку і громадської безпеки під час проведення виборів

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в ході всеукраїнської селекторної наради, в якій взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. За словами Арсена Авакова, в день проведення голосування будуть задіяні понад 82 тисяч правоохоронців. «Особливе занепокоєння під час цієї виборчої кампанії викликає поширення таких протиправних дій, як підкуп виборців. З метою посилення протидії цим видам злочинів в Міністерстві організовано тісну співпрацю з громадськими організаціями, працівникам міліції поставлено завдання щодо забезпечення високого рівня взаємодії з громадськістю та належного реагування на всі повідомлення», - зазначив міністр.

Крім того, Арсен Аваков відзначив, що велика увага буде приділена забезпеченню охорони офіційних іноземних спостерігачів, яких на сьогодні зареєстровано більше 2 тисяч.

Також Міністр внутрішніх справ підкреслив, що з сьогоднішнього дня вступив в дію Закон України про посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства. І МВС, в свою чергу, ставить перед собою завдання забезпечення належного рівня реалізації його положень. «Перед правоохоронцями поставлено чіткі завдання щодо документування відповідних злочинів та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності», - зазначив Арсен Аваков.