Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківській області будуть компенсовані витрати на переселенців із зони АТО. Ігор Балута

Харківській області будуть компенсовані витрати на переселенців із зони АТО. Ігор Балута

Харківській області будуть компенсовані витрати на надання медичної допомоги та інших послуг вимушеним переселенцям з Донецької, Луганської областей, а також АР Крим. Про це під час зустрічі з журналістами повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. «Зараз готуються всі документи, і на найближчому засіданні Кабміну нам повернуть наші гроші і, таким чином, компенсують витрати області на забезпечення переселенців», - зазначив керівник області.

Голова ХОДА повідомив, що на сьогоднішній день витрати області на надання допомоги вимушеним переселенцям в питаннях охорони здоров'я, освіти та соціальної сфери склали близько 51 млн.грн. До кінця року, за словами губернатора, ця сума може скласти майже 65 млн.грн. «Тому підтримка держави в цьому питанні необхідна», - підкреслив Ігор Балута.

Нагадаємо, що 11 жовтня в ході робочого візиту до Харкова Президент України Петро Порошенко пообіцяв компенсувати Харківської області витрати на забезпечення переселенців з Донецької та Луганської областей.

25 вересня Харківська обласна рада прийняла звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України про виділення області з держбюджету коштів на переселенців із зони АТО.