Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи щодо сприяння підготовки та проведення позачергових виборів 26 жовтня

В облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи щодо сприяння підготовки та проведення позачергових виборів 26 жовтня

Сьогодні, 20 жовтня, в обласній державній адміністрації відбулося засідання обласної робочої групи з координації діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо сприяння виборчим комісіям у здійсненні ними своїх повноважень на період підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року під головуванням заступника голови- керівника апарату ХОДА Василя Хоми. Під час наради обговорювалося питання щодо забезпечення безпеки під час проведення голосування. У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів ХОДА, територіальних управлінь, а також Управління Служби безпеки України в Харківській області, ГУ МВС України в Харківській області, ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

За інформацією заступника начальника ГУ МВС України в Харківській області-начальника міліції громадської безпеки Віталія Гузя, головне завдання служби - охорона громадського порядку на весь період виборчої кампанії від отримання бюлетенів до завершення підрахунку голосів. Охорону громадського порядку на територіях, прилеглих до виборчих дільниць, під час проведення голосування будуть забезпечувати 3700 працівників міліції та військовослужбовців.

«Питання безпеки не просто так стоїть на порядку денному в сьогоднішніх умовах. Ми повинні бути готові до непередбачених ситуацій. Всі оперативні групи, всі ті підрозділи, які займаються ліквідацією надзвичайних ситуацій, повинні бути готові. Під час зустрічей з міжнародними спостерігачами, представниками міжнародних організацій, всі вони акцентують увагу на питаннях безпеки. В ситуації, коли Харківська область - фактично прифронтова, це питання номер один. Важливо, щоб люди відчували загальну атмосферу свята, прийшли на вибори і проголосували, і були вільні у своєму виборі», - сказав Василь Хома.

До безпечного проведення виборчого процесу залучені не тільки правоохоронні органи, а й комунальні служби, ПАТ «Укртелеком», заклади охорони здоров’я, санітарно-епідеміологічна служба. За словами членів робочої групи, у всіх керованих ними підрозділах створені робочі групи або оперативні штаби швидкого реагування. Всі виборчі комісії мають номери телефонів всіх служб для зв’язку в екстрених випадках.