Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї "Бузок" відкриється виставка творів Слобожанського пленеру «Біла Ворона»

У галереї "Бузок" відкриється виставка творів Слобожанського пленеру «Біла Ворона»

21 жовтня о 17.00 в Інформаційно - виставковому центрі «Бузок»  відбудеться відкриття виставки творів Слобожанського пленеру «Біла Ворона». На пленері в с. Меліховка Нововодолазького району, що тривав з 8 по 24 серпня, працювали десять художників. Всього було створено біля семидесяти картин. Місця, де проводився пленер, є унікальними на теренах України за своїм походженням, історією, природним середовищем.

Названий з почуттям гумору «Білою вороною» пленер  демонструє фамільну прив’язку до його спонсора і мецената. Віктор Ворона намагається відтворити той дух культурного помістя, садиби, що залишився, як «втрачений рай» у колекціях мистецьких творів, спогадах і літературних творах.

Цей пленер - скоріше «садиба-майстерня», де кожен може знайти собі справу до душі. Це розпис утилітарних речей, археологічна реконструкція помешкання народів, які населяли наш край у сиву давнину, тощо. Господар формує свою садибу в національному етно-стилі, де провідною є концепція фолк-модерну.

Передача досвіду між старшим і молодим поколінням митців завжди відбувалась саме на пленерах. Можливість працювати з тими, хто малює на пленері не один десяток років, багато значить для молоді, для тих, хто тільки починає творчу свою дорогу в мистецтві.

Довідка. На пленері працювали: заслужений діяч мистецтв України О.Шеховцов, заслужений художник України О. Лисенко, В.Носань, О.Винник. С.Мишак, О. Винник-Штеп, Т. Коваленко, І. Єрмакова, І.Ільїнський, О. Щеглова.