Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область на 100 % готова до початку опалювального сезону. Василь Хома

Харківська область на 100 % готова до початку опалювального сезону. Василь Хома

Про це 17 жовтня в ході обласної селекторної наради заявив заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. За інформацією директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Романа Гриви, по житловому господарству області комплексно підготовлено 14 796 житлових будинків. По тепловому господарству в міжопалювальний період підготовлено 837 котелень, 2079,95 км теплових мереж та 309 центральних теплових пунктів. Проведено капітальний ремонт 21 котельні та проведено заміну 20 котлів, що становить 100% від плану. На підготовку області до роботи в осінньо-зимовий період використано 73,2 млн. грн. Запаси вугілля на котельнях і топкових створені в кількості 4,7 тис.тонн, що становить 93,1% від плану.

«Ситуація не проста, але я впевнений, що ті заходи, які ми провели під час підготовки до роботи в осінньо-зимовий період, є достатніми, і вони зможуть забезпечити ефективну роботу всього господарства. Хочу акцентувати увагу на тому, що завжди при включенні тепла виникають позаштатні ситуації. Тому прошу організувати в кожному районі та місті обласного значення роботу диспетчерських служб. Перевірити наскільки укомплектовані аварійні бригади технікою, інструментами, комплектуючими. Можливо, перевести їх на цілодобовий режим роботи на період запуску тепла», - підкреслив Василь Хома.

Він також наголосив на інших важливих питаннях. По-перше, особливу увагу необхідно звернути на  заходи з теплозбереження. По-друге, має бути продовжена роз´яснювальна робота серед населення області щодо необхідності економії споживання газу та електроенергії. По-третє, усі споживачі повинні своєчасно та в повному обсязі сплачувати комунальні послуги.

Також Василь Хома звернув увагу голів райдержадміністрацій та міських голів міст обласного значення на необхідність постійного персонального контролю за початком та проходженням опалювального періоду 2014-2015 років.