Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У третьому кварталі поточного року радіаційних аварій на території Харківської області не зафіксовано

У третьому кварталі поточного року радіаційних аварій на території Харківської області не зафіксовано

За повідомленням Східної держінспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання у ІІІ кварталі 2014 року радіаційних аварій на території Харківської області не зафіксовано. Разом з тим, відбувся один радіаційний інцидент. 17 вересня в результаті обстеження складського приміщення по вул. Киргизькій, 19 у м.Харкові були виявлені предмети із знаками радіаційної небезпеки на їх поверхнях, у кількості 4 од. За результатами обстеження встановлено, що виявлені предмети, згідно з маркуванням, є радіоізотопними сигналізаторами обледеніння. Результати дозиметричних вимірів показали перевищення рівня радіаційного фону. Виявлені прилади відносяться до радіаційно-небезпечних та передані на відповідальне зберігання до Державного спеціалізованого підприємства "Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат" на період розслідування кримінального провадження.

В цілому, у ІІІ кварталі Східною держінспекцією проведено 14 інспекцій та інспекційних обстежень підприємств, установ та організацій Харківської області стосовно дотримання ними вимог законодавства України, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, умов виданих ліцензій у сфері використання ядерної енергії.

Довідка. На території Харківської області станом на 01.10.14 знаходиться 402 підприємства, організації та установи, які використовують джерела іонізуючого випромінювання (ДІВ), в тому числі: в промисловості та науково-дослідних закладах – 111, лікувально-профілактичних установах – 291. Найбільш широке використання ДІВ в медичних закладах, які використовуються для променевої терапії та діагностики захворювань.

Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання в межах наданих повноважень забезпечує реалізацію державної політики в сфері використання ядерної енергії, додержання вимог ядерної та радіаційної безпеки, ліцензування діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання на відповідній території.

Теги