Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ході німецько-українського форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес» відбулася виставка, присвячена поновлюваній енергетиці

В ході німецько-українського форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес» відбулася виставка, присвячена поновлюваній енергетиці

Сьогодні, 14 жовтня, в рамках проведення першого німецько-українського форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес» відбулася виставка, присвячена поновлюваній енергетиці, «renewables-made in Germany» німецького енергетичного агентства DENA. Учасникам форуму її представили Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку д-р Детлеф Вольтер, керівник напряму «Відновлювана енергетика» агентства DENA Олівер Франк, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко.

За словами організаторів виставки, сьогодні Німеччина за рахунок джерел поновлюваної енергетики виробляє понад 25% електроенергії, а у сонячні і вітряні дні - до половини власних потреб.

На думку, пана Детлефа Вольтера Україна має гарні передумови та можливості подальшого розвитку відновлюваної енергетики.

«Німеччина має великий досвід у сфері сталого та безпечного енергопостачання, яким ми будемо раді з вами поділитися. Ми впевнені, що альтернативна енергетика відкриває безліч можливостей для часткової, а в подальшому і повної відмови від ядерної енергетики, зменшення залежності від імпорту енергоносіїв, захисту навколишнього середовища, розвитку нових технологій і створення нових робочих місць.
Україна щодня вирішує питання енергоефективності та енергозбереження. Я впевнений, що подальший розвиток відновлюваної енергетики послужить хорошою основою для успішного україно-німецького співробітництва», - сказав Детлеф Вольтер.