Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута обговорив з Міністром економічного співробітництва і розвитку ФРН паном Гердом Мюллером ситуацію на Харківщині

Ігор Балута обговорив з Міністром економічного співробітництва і розвитку ФРН паном Гердом Мюллером ситуацію на Харківщині

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута провів зустріч з Міністром економічного співробітництва і розвитку Федеративної Республіки Німеччина паном Гердом Мюллером та генеральним консулом ФРН у Донецьку паном Детлефом Вольтером, яка відбулася у рамках проведення у Харкові першого Німецько-українського форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес». У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко та директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична.

Під час бесіди мова йшла про економічну та політичну ситуацію у Харківській області, про безпеку кордонів, роботу з вимушеними переселенцями з Донецької та Луганської областей, високий науково-освітній потенціал регіону та енергетичну незалежність.

«Для нас дуже важливо зараз, в цей осінньо-зимовий сезон, вийти з шокової в енергетичному сенсі ситуації з Російською Федерацією. Нам потрібно знайти дуже швидкі й ефективні рішення для виходу з газової залежності, в якій ми зараз перебуваємо. І сьогоднішній форум дуже необхідний. Але я думаю, що і нашому регіону сьогодні буде що показати, оскільки він володіє великим інтелектуальним потенціалом», - сказав Ігор Балута.