Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новим ведучим трендом нашого довгострокового партнерства з Німеччиною повинні стати інвестиції в об'єкти альтернативної енергетики на території області. Ігор Балута

Новим ведучим трендом нашого довгострокового партнерства з Німеччиною повинні стати інвестиції в об'єкти альтернативної енергетики на території області. Ігор Балута

"Сьогодні питання енергоефективності, використання альтернативних джерел енергії - ключова тема для Євросоюзу і для України. Сьогоднішній німецько-український форум - це надактуальна подія для всіх нас. Я дуже радий, що саме Харківська область стала місцем його проведення", - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута в ході першого Німецько-українського форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес», який проходить у Харкові. Ігор Балута підкреслив, що Німеччина давно є стратегічним партнером Харківського регіону. "Угода про Асоціацію України з Європейським Союзом відкрила перед нами принципово нові можливості для співпраці. Як результат, за 9 місяців поточного року експорт Харківської області до країн ЄС зріс майже на 47 %. В тому числі, експорт до Німеччини збільшився на третину. На Харківщині працюють 47 підприємств з німецькими інвестиціями. Причому, два з них почали свою роботу в останні два місяці ", - зазначив керівник області.

"Я переконаний, що новим ведучим трендом нашого довгострокового партнерства з Німеччиною можуть і повинні стати інвестиції в об'єкти альтернативної енергетики на території області, а також вкладення в розробку «зелених» технологій і спільне виробництво енергоефективного обладнання для внутрішнього і зовнішніх ринків. Для впровадження інвестиційних проектів у нас все є: як інтелектуальний ресурс, так і виробнича база та енергоносії ", - підкреслив Ігор Балута.

"Я дуже радий, що приїхав на цей форум. Представники німецької економіки присутні сьогодні в Харкові. Головне, щоб у вас в регіоні був мир. Через вашу область нам належить переправити 112 вантажівок з гуманітарною допомогою в Донецьку та Луганську область. Ми будемо допомагати постраждалим містам найважливішим: ліками, електроагрігаторамі, тимчасовим житлом. Також ми надамо Україні фінансову допомогу на відновлення будівель, соціальних установ, які постраждали в ході військових дій", - зазначив Міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер.

"Також я хочу відзначити, що Україна має всі можливості для розвитку агропромислового комплексу. Ми пропонуємо свою допомогу в наданні досвіду у сфері агротехнологій та агробізнесу. Думаю, сьогодні буде плідний день для всіх учасників форуму", - додав Міністр Німеччини.