Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент України представив у Харкові "Стратегію реформ - 2020" і закликав харківських юристів до розробки судової реформи

Президент України представив у Харкові "Стратегію реформ - 2020" і закликав харківських юристів до розробки судової реформи

Президент України Петро Порошенко 11 жовтня на зустрічі з активом Харківської області представив «Стратегію реформ - 2020» і закликав харківську громадськість долучитися до обговорення та втілення в життя запропонованої ним програми реформування країни. «Мета наших реформ - досягти європейських стандартів життя і підготуватися до того, щоб у 2020 році подати заявку на членство в ЄС», - зазначив глава держави, виступаючи перед громадськістю Харківщини у Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

Також Петро Порошенко заявив, що розраховує на допомогу співробітників університету ім. Я. Мудрого в розробці судової реформи. «Думаю, що не в юридичному університеті пояснювати, що головною реформою є судова», - зазначив Президент. За його словами, реформа судів є однією з ключових умов проведення реформ в країні. "Адже тільки маючи справедливі, некорумповані суди, суспільство зможе розвиватися та інтегруватися в Європу", - додав глава держави.

Розроблена командою Президента "Стратегія-2020" включає близько 60 реформ і спеціальних програм. Крім судової реформи, це антикорупційна реформа, реформа влади та держуправління, децентралізація, реформа правоохоронних органів, податкова реформа, реформа системи безпеки і оборони, реформа охорони здоров'я.

Петро Порошенко висловив надію, що наступного вівторка Верховна Рада прийме запропонований ним законопроект про Національне антикорупційне бюро. Наступним кроком, за словами Президента, має стати скасування депутатської недоторканності. Також глава держави висловився за залучення до кримінальної відповідальності тих, хто сприяв розколу країни.

"Реалізація «Стратегії - 2020» повинна означати для людей наявність роботи, гідну зарплату, достойну пенсію, високу стипендію, успішну власну справу", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 11 жовтня відвідав Харківську область з робочим візитом. У поїздці Президента супроводжували віце прем'єр-міністр Володимир Гройсман, голова Харківської ОДА Ігор Балута, члени уряду. Петро Порошенко відвідав ДП «Завод ім. Малишева», провів зустріч з активом області в Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, а також відвідав Харківський університет повітряних сил ім. І. Кожедуба.