Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Переселенці можуть працевлаштуватися, навіть не розірвавши трудові відносини на підприємствах, розміщених у зоні АТО. Мінсоцполітики

Переселенці можуть працевлаштуватися, навіть не розірвавши трудові відносини на підприємствах, розміщених у зоні АТО. Мінсоцполітики

Третина переселенців працездатного віку (76 тис. осіб) зосереджена в трьох регіонах, які межують із зоною АТО – Дніпропетровською, Запорізькою та Харківською областях.  Про це повідомила 9 жовтня Міністр соціальної політики Людмила Денісова під час розширеної наради за участю керівників обласних департаментів соціального захисту населення, центрів зайнятості та управлінь Пенсійного фонду України. Міністр поставила завдання Державному центру зайнятості – вирішити у цих регіонах питання щодо кадрового забезпечення місцевих підрозділів центрів зайнятості, а також інформувати переселенців про можливість працевлаштування навіть за умови нерозірвання трудових відносин на підприємствах, розміщених у зоні АТО.

«Це робота за сумісництвом, на умовах цивільно-правової угоди, що не вимагає наявності трудової книжки. Особливу увагу потрібно приділяти не регіональному рівню, а саме місцевому, на який здійснюється найбільше навантаження. І не лише кадровому забезпеченню, а й матеріально-технічному ресурсу», - підкреслила Людмила Денісова.

Вона також наголосила на необхідності роз’яснення щодо основного переліку всіх послуг та можливостей, які пропонуються для працевлаштування осіб.