Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Василь Хома обговорив з представником ОБСЄ підготовку до майбутніх парламентських виборів

Василь Хома обговорив з представником ОБСЄ підготовку до майбутніх парламентських виборів

Заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома 9 жовтня зустрівся з главою Місії ОБСЄ зі спостереження за достроковими парламентськими виборами в Україні Таной де Зулуетой. У зустрічі також взяли участь аналітик з політичних питань Місії ОБСЄ Стефан Швед, начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Олександр Євсєєв, начальник юридичного відділу апарату облдержадміністрації Ігор Забіяка. Сторони обговорили питання, пов'язані з підготовкою Харківської області до позачергових виборів народних депутатів України. Також йшлося про можливість реалізації виборчих прав вимушених переселенців.

Як повідомив Василь Хома, на сьогоднішній день в Харківській області зареєстровано близько 100 тисяч вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. До відділів ведення Державного реєстру виборців із заявою про зміну місця голосування звернулося більше 500 чоловік.

«На сьогоднішній день серед переселенців проводиться активна роз'яснювальна робота щодо того як вони зможуть взяти участь у голосуванні, перебуваючи на Харківщині. Зокрема, інформація поширюється через засоби масової інформації, спеціальні листівки в місцях компактного проживання переселенців і завдяки волонтерам», - зазначив Василь Хома.

Віце-губернатор розповів, що всі переселенці, які бажають взяти участь у голосуванні, до 20 жовтня можуть прийти в Відділи ведення Державного реєстру виборців, які перебувають у районних державних адміністраціях, для того, щоб тимчасово змінити місце голосування. При собі потрібно паспорт або документ, що засвідчує особу. Таким громадянам оформлять посвідчення про тимчасову зміну місця голосування та закріплять за певними ділянками.

Також Василь Хома підкреслив, що явка на виборчі дільниці Харківської області прогнозується вища, ніж під час президентських виборів. Тому особлива увага приділятиметься питанням безпеки. Він також додав, що під час виборів будуть створені оперативні групи, які спеціалізуються на виконанні певних завдань.