Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначили Міжнародний день ходьби

У Харкові відзначили Міжнародний день ходьби

3 жовтня, в рамках святкування Міжнародного дня ходьби, в Харкові відбувся піший хід. Участь у ньому взяли студенти Харківської державної академії фізичної культури і спорту, директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Віталій Кириленко і директор Департаменту з питань сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради Костянтин Лобойченко.

Учасники акції пройшли дистанцію близько 5 км від ЦПКіВ ім. Горького до академії фізичної культури і спорту, власним прикладом залучаючи мешканців міста до занять фізкультурою і спортом, до здорового способу життя.

«На даному заході зібралися всі керівники спорту Харкова та Харківської області. Я вважаю, що потрібно своїм прикладом показати, що ми за спорт, за здоровий спосіб життя, за розвиток фізкультури і спорту. І коли студенти і просто перехожі, які гуляють в парку, бачать це, я вважаю - це хороший приклад для них, для молоді та для всіх харків'ян», - зазначив Віталій Кириленко.

Довідка. Міжнародний день ходьби (World Walking Day) - провідний захід офіційного календаря Міжнародної асоціації спорту, головним завданням якого є популяризація ходьби, як найбільш природного і доступного виду фізичної активності, ідеального для підтримки здоров'я і фізичної форми. Щорічно в Міжнародному дні ходьби бере участь більше 12 мільйонів чоловік в 150 країнах світу.