Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Блаженніший митрополит Онуфрій прибув до Харкова

Блаженніший митрополит Онуфрій прибув до Харкова

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій 3 жовтня прибув до Харкова. В аеропорту митрополита Онуфрія зустріли голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Ми приїхали з пастирським візитом, щоб з усіма жителями Слобожанщини відсвяткувати 215-річчя утворення Харківської єпархії. Ми будемо молитися про те, щоб Бог послав благословення на цю землю, на людей, які тут живуть, щоб мир був і в наших душах, і в нашій державі», - сказав Блаженніший митрополит Онуфрій. 

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зазначив важливість цього візиту не тільки для віруючих, але і всіх жителей області.

«Це те світле свято, яке має заспокоїти серця і жителів Харківщини, і жителів Донецької і Луганської областей, які зараз у нас проживають, повернути нам надію і віру. Важко сказати, чи стане світ добрішим від цього візиту, але те, що наші душі стануть світліше і добріше, це точно», - сказав Ігор Балута.

Блаженніший митрополит Онуфрій 3 і 4 жовтня очолить урочистості, присвячені 215-річчю Харківської єпархії:

3 жовтня з 17.00 до 20.00 в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі пройде святкове богослужіння, яке очолить Блаженніший митрополит Онуфрій.

4 жовтня з 9.00 до 12.00 в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі відбудеться Божественна літургія з нагоди святкування. Після богослужіння пройде хресний хід до Свято-Покровського монастиря.