Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всім вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської областей надали житло для проживання в зимовий період

Всім вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської областей надали житло для проживання в зимовий період

Сьогодні, 2 жовтня, Регіональний штаб в Харківській області з питань переселенців завершив розміщення громадян у пристосовані для проживання в зимовий період приміщення. 18 громадян, які проживали на базі закладу оздоровлення «Лісова поляна», сьогодні здобули нове житло. Про це заявив відповідальний секретар Регіонального штабу в Харківській області з питань переселенців Сергій Щербіна.

«Всього в Харківській області було розселено близько 1800 громадян, які проживали в приміщеннях, непристосованих до зими. Регіональним штабом, Харківською облдержадміністрацією, усіма службами, які входять до складу штабу, була проведена величезна робота для того, щоб людей переселити в теплі будівлі, де вони могли б пережити зиму. 18 осіб ми сьогодні переселяємо до Територіальних центрів соціального обслуговування в місті Харкові. На даний момент в Харківській області все житло, яке надано переселенцям, підходить для проживання у зимовий період», - сказав він.

Як зазначив Сергій Щербіна, раніше районні державні адміністрації розселяли переселенців по об'єктам, які  не були заселені: гуртожитки, квартири, приватні будинки. Велику допомогу надавали також громадські організації. Так, Фонд «Благо» надав допомогу в переселенні 250 осіб в оздоровниці цілорічного перебування в м.Бердянську, Запорізької області.

За словами начальника установи оздоровлення «Лісова поляна» (КП «Теплові мережі Харківського р-ну») Юлії Масалітіної, з 19 червня 2014 року в таборі знайшли тимчасовий притулок 128 вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. «Одні знайшли нове житло, інші повернулися додому. У спальному корпусі постійно проживали 50 осіб. Незважаючи на перенесені тяготи і нинішню нестабільність, їх життя продовжується. За час перебування на Харківщині, серед переселенців утворилося кілька пар, одна жінка народила дитину», - зазначила вона.