Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Василь Хома поінформував про підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період

Василь Хома поінформував про підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період

Для координації роботи з підготовки до осінньо-зимового періоду 2014/2015 років в Харківській області працює обласний штаб. Відповідно до затвердженого графіка проведено 33 виїзних засідання обласного штабу, на яких розглядалися питання стану підготовки господарського комплексу, житлово-комунального господарства та соціальної сфери кожного району області та міста обласного значення до осінньо-зимового періоду 2014/2015 років. Про це повідомив заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома під час всеукраїнської селекторної наради з питань підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період.

Як повідомив Василь Хома, устаткування місцевих ТЕЦ готове для несення запланованих теплових навантажень за умови забезпечення газопостачання та накопичення твердого палива (вугілля). За словами губернатора, в області залишається невирішеним питання створення запасів вугілля для котелень та топкових (4,8 тис.т із 5,1 тис.т). «Невиконання планів по створенню запасів палива пояснюється зміною постачальників і підвищенням у 2 рази вартості вугілля», - додав віце-губернатор.

Також, як розповів Василь Хома, з метою стабільного проходження в Харківській області опалювального сезону, в умовах обмеження постачання енергоресурсів на територію України створено обласний антикризовий енергетичний штаб. За підсумками першого засідання штабу затверджений розподіл обсягів природного газу по основних групах споживачів (крім населення) для газопостачальних, газорозподільних, газотранспортних підприємств, починаючи з серпня поточного року до кінця опалювального періоду 2014-2015 років.

Крім того, розроблено оперативний план заходів щодо скорочення споживання природного газу теплопостачальними підприємствами в опалювальний період 2014/2015 років. В цілому виконання зазначених заходів в опалювальному сезоні дозволить теплопостачальним та теплогенеруючим підприємствам заощадити 361,3 млн. м.куб природного газу або 38,72% у порівнянні зі споживанням природного газу за період з серпня 2013 р. по березень 2014 р.

Заступник голови ХОДА також повідомив, що станом на 01.10.2014 р. загальний рівень підготовки житлово-комунального господарства складає 100%, об’єктів соціальна сфера підготовлена на 100%, дорожнє господарство - на 86,2%.

Що стосується заготівлі протиожеледних матеріалів в області, Василь Хома відзначив, що показник в 67% істотно залежить від м.Харкова, де заготовлюється майже 50% від усього обсягу по області (на сьогодні в м. Харкові план виконано на 46%, по області без урахування м.Харкова - 86%).

Також, за словами віце-губернатора, Харківською обласною державною адміністрацією ініційовано питання і на сесії Харківської обласної ради, яка відбулася 25.09.2014 р., виділені кошти в сумі 1,007 млн. грн. для закупівлі технічної солі (це близько 4 тис. тонн).