Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Депутати Харківської облради прийняли дворічну програму територіальної оборони області

Депутати Харківської облради прийняли дворічну програму територіальної оборони області

2 жовтня на пленарному засіданні позачергової ХХХІ сесії Харківської обласної ради VI скликання депутати облради прийняли «Програму територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років». З 85 депутатів у сесійній залі, "за" ухвалення Програми проголосували 84 депутати. «Програма територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років» передбачає: забезпечення формування та утримання батальйонів та підрозділів територіальної оборони; організацію і проведення бойової підготовки особового складу підрозділів територіальної оборони; всебічне матеріально-технічне забезпечення об'єктів територіальної оборони; організацію місць для зберігання зброї, боєприпасів, а також місць для розміщення особового складу. На реалізацію Програми необхідно 8 млн. 59,8 тис.грн.

Довідка. 25 вересня на сесії Харківської облради депутати не захотіли голосувати поіменно за питання щодо прийняття Програми територіальної оборони Харківської області. А після - і не підтримали Програму в цілому. Також депутати не підтримали внесення змін до Програми з облаштування та реконструкції кордону в межах Харківської області.

Як заявив після сесії Ігор Балута, депутати Харківської облради «саботували прийняття двох важливих програм, які спрямовані на підвищення обороноздатності регіону». Також він зазначив, що оцінку їх діям мають дати правоохоронні органи.

Як заявив Василь Хома, депутати облради продемонстрували не лише свою політичну, а й людську недбалість. «Ми можемо по-різному ставитися до тих подій, які зараз відбуваються, але ми не маємо морального права так звіряче ставитися до тих бійців, які нас захищають», - підкреслив він.