Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Електроважмаш» взяв участь в ремонті турбогенератора на ТЕС «Аксу»

«Електроважмаш» взяв участь в ремонті турбогенератора на ТЕС «Аксу»

Фахівці ДП завод «Електроважмаш» завершили шеф-нагляд при плановому ремонті турбогенератора ТГВ-325 2АУ3 станційний №1 на ТЕС «Аксу» (Казахстан). Роботи проводились з середини липня 2014 року. «Профілактичний ремонт, здійснений за участю фахівців нашого заводу - перший для турбогенератора блоку №1 після року експлуатації. Працівники «Електроважмашу» попередньо провели обстеження генератора, дали рекомендації щодо усунення виявлених неполадок, потім провели шеф-нагляд при ремонті. Подальшу надійну експлуатацію обладнання забезпечить якісний і своєчасний сервіс, який завжди готове надати наше підприємство», - зазначив директор ДП завод« Електроважмаш »Володимир Глушаков.

Потужність турбогенератора з водневим охолодженням складає 325 МВт. Всього на ТЕС «Аксу» встановлено 8 машин виробництва «Електроважмаш», з них 2 ТГВ-300 і 6 ТГВ -325. Всі вони були поставлені на електростанцію в період з 1985 по 2012 рік.

Довідка. Державне підприємство завод «Електроважмаш» спеціалізується на розробці і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного і міського транспорту.

ДП завод «Електроважмаш» поставляє продукцію в Росію, Індію, Казахстан, Панаму, Мексику та інші країни по всьому світу.