Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наступного тижня я буду ініціювати проведення позачергової сесії облради, щоб прийняти програму по обороноздатності регіону. Ігор Балута

Наступного тижня я буду ініціювати проведення позачергової сесії облради, щоб прийняти програму по обороноздатності регіону. Ігор Балута

Представники Евромайдана 26 вересня на площі Свободи в Харкові провели пікет на підтримку голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути, а також Програм, направлених на підвищення обороноздатності регіону, які не були прийняті депутатами вчора на сесії облради. Учасники пікету склали звернення, в якому вимагають, щоб Харківська облрада найближчим часом зібрала позачергову сесію, на якій повторно були б розглянуті питання щодо прийняття Програм з територіальної оборони Харківської області та з облаштування та реконструкції українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області.

Також учасники пікету вимагають забезпечити відкрите поіменне голосування на всіх засіданнях сесій Харківської облради. А в разі невиконання перших двох вимог - ініціювати вирішення питання про дострокове припинення повноважень Харківської облради.

Крім того, представники Евромайдана просять протягом тижня провести засідання Комісії з питань обороноздатності з обов'язковим залученням громадськості.

Ігор Балута погодився з усіма вимогами харківських активістів, підписавши їх звернення.

«Наступного тижня я буду ініціювати проведення позачергової сесії облради, на якій повторно розглядатимуться питання прийняття Програми з територіальної оборони Харківської області та Програми з облаштування та реконструкції українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області. Ті аргументи, які висловлюють наші опоненти з приводу неготовності програм, не витримують ніякої критики. На сесії не було висловлено жодних серйозних претензій. Програма по зміцненню державного кордону була розглянута на всіх депутатських комісіях і отримала повне схвалення. Тому той випад з боку певних депутатів, що програми не готові і неякісні, є повною брехнею», - підкреслив керівник області.

Також Ігор Балута заявив, що поведінка деяких депутатів на сесії облради і поза її вимагають розслідування. "Я вже подав відповідну заяву до правоохоронних органів", - додав голова ХОДА.

По закінченню пікету Ігор Балута провів в ХОДА нараду з представниками громадськості, за результатами якої було прийнято рішення створити робочу групу для виконання вимог, переданих губернатору активістами.

Довідка. 25 вересня на пленарному засіданні ХХХ сесії Харківської обласної ради депутати облради не прийняли «Програму територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років». З облбюджету пропонувалося виділити 8 млн. 59 тис.грн., з них 7 млн. 251 тис. - в 2014 р. За ухвалення програми проголосували тільки 28 депутатів. Більше 40 - взагалі відмовилися брати участь в голосуванні.

Кошти планувалося спрямувати на посилення охорони і захисту важливих для життєдіяльності області об'єктів, органів управління і населених пунктів, фінансувати формування підрозділів оборони, а саме: батальйонів територіальної оборони, підрозділів оборони, підрозділів охорони, а також їх матеріально-технічне забезпечення, створення складів зброї та боєприпасів.