Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Колегія областного департаменту культури і туризму підвела підсумки роботи за І півріччя 2014 року

Колегія областного департаменту культури і туризму підвела підсумки роботи за І півріччя 2014 року

Колегія обласного департаменту культури і туризму підвела підсумки роботи закладів культури та розвитку сфери «Туризм» за І півріччя 2014 року. У її роботі взяли участь директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина, голова Харківської обласної профспілкової організації профспілки працівників культури Зінаїда Ігнатенко, начальники відділів культури і туризму районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міських рад, керівники закладів культури і мистецтва області. В ході засідання були обговорені загальні підсумки роботи та проблемні питання щодо стану матеріально-технічної бази закладів культури, фінансування театрально-концертних установ та збереження культурної спадщини, створення належних умов функціонування сільських закладів культури, відповідності освітньої кваліфікації працівників клубних закладів тощо.

Колегія відзначила, що у 2014 році обласними театрально-концертними закладами підготовлено 10 прем’єрних показів; з січня 2014 року в області проводяться художні виставки та тематичні заходи з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Проведено фестивалі та конкурси: XVIII Різдвяний фестиваль творчості дітей та молоді «Зимовий сонцеворот», обласний конкурс юних гітаристів імені Віталія Петрова, обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія - 2014», обласний конкурс «Великодня писанка», IV Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант», урочисті концерти до Дня Конституції України.

У Харківській області відбулися урочисті заходи, присвячені 70-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У травні в Харківській державній академії культури відбулася Всеукраїнська науково - теоретична конференція «Проблеми музеєзнавства, збереження і відновлення історичної пам'яті».

17 травня відбулася щорічна акція, присвячена Міжнародному дню музеїв. У червні в Харківському історичному музеї для студентів вищих навчальних закладів нашого регіону вже вдруге відбувся масовий захід «Харків Європейський».

Значно активізувалася робота з укладання охоронних договорів на пам’ятки історії та монументального мистецтва: з 27 районів області - 15 уклали охоронні договори на усі пам’ятки, у 9-ти районах договори укладені на 80-90%; з 7 міст обласного значення – 5.

Колегія Департаменту культури і туризму Харківської ОДА відзначає, що закладами і органами культури області протягом першого півріччя цього року продовжувалась робота з підвищення ролі народних аматорських колективів в організації змістовного дозвілля населення, розвитку творчих здібностей їх учасників, збереження та пропаганди національних традицій.

З 14 аматорських колективів, атестація яких була запланована на перше півріччя, 3 колективам обласна атестаційна комісія рекомендує присвоїти звання «народний», 3 колективам - «зразковий», 8 колективам підтвердити звання «народний», 2 колективам підтвердити звання «зразковий».