Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зміївська ТЕС модернізує обладнання, щоб менше забруднювати повітря

Зміївська ТЕС модернізує обладнання, щоб менше забруднювати повітря

В даний час на Зміївській ТЕС проводяться роботи з реконструкції системи очищення аспіраційних викидів паливно-транспортного цеху. Як розповів на засіданні обласної координаційної ради з екологічних проблем заступник начальника виробничо-технічного відділу Зміївської ТЕС Сергій Баєв, проектом передбачена установка відцентрово-вихрових пиловловлювачів на десяти джерелах викидів, що дозволить знизити загальну кількість викидів забруднюючих речовин з 125 т/рік до 40 т/рік.

За його словами, обладнання змонтовано в повному обсязі, проводяться пуско-налагоджувальні роботи. Планована здача в експлуатацію - листопад 2014 року.

Також в серпені 2015 року на Зміївській ТЕС заплановані роботи з реконструкції енергоблоку №1, в ході яких передбачається цілий комплекс технічних рішень для поліпшення показників котельного, турбінного і газоочисного обладнання по економічності, маневреності та екологічності. Це дозволить скоротити викиди в атмосферу на 5300 т/рік, що становить 43,5%.

Довідка. З 1995 року Зміївська ТЕС входить до складу ПАТ «Центренерго» як окремий структурний підрозділ. Основним видом діяльності є виробництво електричної енергії, що відпускається в електричну мережу по лініях 110 кВ і 330 кВ, а також централізоване теплопостачання, водопостачання та водовідведення селища енергетиків Комсомольське, де проживає близько 17 тис. осіб, та прилеглих промислових підприємств.