Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відключення електроенергії в Харкові і області проводитиметься тільки в разі критичного навантаження на мережі

Відключення електроенергії в Харкові і області проводитиметься тільки в разі критичного навантаження на мережі

Про це 24 вересня на прес-конференції у прес-центрі ХОДА повідомив голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик. Так, за його словами, норма споживання електроенергії областю становить близько 900 МВт на годину, а вчора вона була перевищена на 70 - 80 МВт на годину. Внаслідок цього у 20 районах області електроенергію відключали на період від години до двох: з 12:07 до 14:20 - в Богодухівському, Валківському, Великобурлуцькому, Дворічанському, Барвінківському, Кегичівському районах; з 13:58 до 16:20 - у Вовчанському, Близнюківському, Борівському, Шевченківському, Краснокутському та Печенізькому районах; з 16:07 до 17:45 - в Зачепилівському, Первомайському, Сахновщинському, Ізюмському, Балаклійському та Золочівському районах; з 17:30 до 18:36 - в Куп'янському та Зміївському.

За словами Сергія Кирика, існує три черги аварійного відключення мережі в опалювальний період. Схеми відключення окремих районів складені таким чином, щоб уникнути знеструмлення лікарень, пологових будинків, об'єктів життєзабезпечення області.

За словами заступника голови ХОДА Василя Хоми, основним споживачем електроенергії в області є населення - близько 40%. Щоб уникнути аварійних або віялових графіків відключення, жителям Харкова і області пропонується зменшити споживання електроенергії, особливо в години пікового навантаження - з 8:00 до 10:00 і з 19:00 до 22:00, а також використовувати в побуті енергозберігаючі лампи.

«Щоб уникнути перевищення норми споживання електроенергії нами також заплановані заходи з обмеження вуличного освітлення, використання електроенергії в рекламних носіях, зміни режиму роботи заводів на період міжпікового навантаження, а також графіків руху електротранспорту. Будуть й інші заходи, але, в першу чергу, це все-таки роз'яснювальна робота з населенням щодо економного витрачання електроенергії», - зауважив Василь Хома.