Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначили День туризму

У Харкові відзначили День туризму

26-27 вересня в Харкові відбулися урочисті заходи з нагоди Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні. 26 вересня в Держпромі пройшов презентаційний захід «Туристично-інформаційний центр гостинно запрошує». Також всі бажаючі змогли взяти участь в майстер-шоу фахівця декоративного розпису Інни Бибич. 27 вересня на території саду імені Т. Шевченка (між Обласним палацом дитячої та юнацької творчості і площею Свободи) відбувся ярмарок з продажу слобожанських виробів хенд-мейд під назвою «Charm of area». На ярмарку були представлені вироби з глини, вовни, каменю, металу, соломи та інші. Харків'яни та гості міста спробували свої сили в розпису писанок, а також подивилися майстер-шоу з виготовлення прикрас з валяної вовни.

Одночасно з проведенням ярмарку проходила Міжнародна виставка-акція з обміну фотографіями «Сушка». Це некомерційний молодіжний проект, який привернув велику кількість учасників.

В День Туризму для всіх бажаючих були організовані безкоштовні екскурсії, які проводили досвідчені фахівці з історії міста та області. Зокрема, пройшли такі тематичні екскурсії: «Харківські підземелля історичного центру», «Харків - перша столиця», «Знайомство з історією міста», «Шлях до незалежності України», «Я люблю тебе, моє місто!».

За підтримки установ культури і мистецтва Харкова та області з 27 вересня (і в подальшому кожні вихідні) стартувала акція «В музей - сім'єю». Детальна інформація про музеї, галереї, які обслуговують відвідувачів за спеціальними святковим тарифами або взагалі безкоштовно у вихідні, розміщена на тематичному сайті www.tic.kh.ua.