Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі виборчі дільниці області забезпечать альтернативними джерелами електроенергії на випадок автоматичного відключення світла

Всі виборчі дільниці області забезпечать альтернативними джерелами електроенергії на випадок автоматичного відключення світла

Про це на засіданні обласної робочої групи з координації діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо сприяння виборчим комісіям у здійсненні ними своїх повноважень на період підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України сказав заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. За його словами, в Харківській області вже створені окружні виборчі комісії, і до 10 жовтня мають бути створені дільничні виборчі комісії.

«Є вимоги до приміщень, в яких повинні працювати дільничні виборчі комісії, і за санітарно-технічним нормами, та з питань забезпечення електроенергією та системами протипожежної безпеки. Ми вже проходили цей процес не один раз. Але в цей раз у нас є особливість в забезпеченні роботи виборчих комісій. Як відомо, в області введено спеціальний графік автоматичного відключення електроенергії. Згідно з цим графіком, у разі перевищення пікового навантаження на електромережі може бути відключена електроенергія. Ми вживаємо всіх необхідних заходів, щоб знизити навантаження в Харкові і області. Але вже зараз в пікові години перевищення приблизно на 100-110 МВт», - зазначив Василь Хома.

Як розповів віце-губернатор, все окружні виборчі комісії області будуть забезпечені електрогенераторами. Для дільничних комісій закуплять акумуляторні лампи, які забезпечать роботу комісій на час усунення неполадок мережі.

Також як повідомив начальник відділу Державного реєстру виборців ХОДА Олександр Євсєєв, після президентських виборів його відділ провів повну інвентаризацію техніки. І на сьогодні проблем з технічним забезпеченням виборчого процесу в Харківській області немає.