Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня партизанської слави

У Харкові відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня партизанської слави

На Меморіалі Слави в Лісопарку 22 вересня відбулася церемонія покладання квітів з нагоди Дня партизанської слави та 73-річниці початку в Україні підпільно-партизанського руху проти нацистських загарбників. У церемонії покладання взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський, керівники структурних підрозділів ХОДА, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, представники місцевого самоврядування, громадських організацій.

«Я працював начальником обласного управління соціального захисту з 2005 року. Тому знаю дуже багатьох активістів ветеранського руху, з якими сьогодні побачився. Ми поговорили про їх здоров'я, про проблеми, які у них сьогодні існують. Також згадали наші поїздки по місцях бойової слави - до Білгорода, Києва, Курська. Нажаль, їх з кожним роком стає все менше. І той бойовий і життєвий досвід вони намагаються сьогодні передати молодому поколінню», - зазначив Ігор Балута.

«Статистики підрахували, що без партизанського руху військові дії тривали б ще близько дев'яти місяців. Без зусиль партизанів, здобути перемогу було б набагато складніше», - підкреслив керівник області.