Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бійці 22-го батальйону територіальної оборони найближчим часом повернуться в Харківську область

Бійці 22-го батальйону територіальної оборони найближчим часом повернуться в Харківську область

Бійці 22-го окремого Харківського батальйону територіальної оборони протягом декількох тижнів повинні прибути на Харківщину. Про це 18 вересня під час відвідування 92-ї окремої механізованої бригади в с. Клугино-Башкирівка (Чугуївський район, Харківська обл.) повідомив журналістам заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. Як розповів віце-губернатор, 22-й батальйон буде передислокований на територію 92-ї бригади в Чугуївському районі.

«Бійці знаходитимуться тут, щоб провести бойове злагодження, переозброєння і необхідну підготовку. Можливо, буде проведена ротація. Після чого цей підрозділ буде готовий до виконання чергових завдань, які будуть сформовані Генштабом», - зазначив Василь Хома.

Довідка. 22-й окремий Харківський батальйон територіальної оборони був сформований на початку травня цього року і практично відразу ж направлений на блокпости в Луганську область.

Як раніше повідомляв Василь Хома, керівництво Харківської області неодноразово надсилало листи в Генеральний штаб з проханням повернути 22-й територіальний батальйон в Харківську область для охорони державного кордону, посилення охорони особливо важливих об'єктів і захисту від розвідувальних груп. Однак з Генштабу відповідали, що цей батальйон необхідний для виконання поставлених перед ними завдань у Луганській області.

Днями було прийнято рішення про повернення 22-го батальйону в Харківську область.

Крім того, Міноборони дало дозвіл на формування ще одного батальйону територіальної оборони в Харківській області.