Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область продовжує нарощувати експорт до країн ЄС

Харківська область продовжує нарощувати експорт до країн ЄС

"За підсумками 7 місяців 2014 року експортні поставки з Харківської області до країн Європейського Союзу зросли на 72,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року", - про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін. В цілому обсяги експорту області збільшилися на 7,3%. Зокрема, експортні поставки мінеральних продуктів зросли на 75,9%, машин, обладнання та механізмів– на 14,8%,продуктів рослинного походження – на 11,3%, готових харчових продуктів – на 15%,продукції хімічної та фармацевтичної промисловості – на 12,1%.

«Принциповим для нас є те, що зростання досягнуто як по сировинній складовій експорту області, так і по товарах з високою доданою вартістю, готових продуктах. Передусім, по поставках машин та обладнання, питома вага яких у загальному експорті Харківщини складає сьогодні 32,6%.

Ратифікація угоди про Асоціацію України та ЄС і запровадження Європейським Союзом нульових тарифів для українських товарів до кінця 2015 року при збереженні ввізних мит на європейські товари дає товаровиробникам Харківщини додатковий час для проведення модернізації та пристосування своєї продукції до європейських технічних стандартів. Маємо широкі можливості для подальшого нарощування експорту та закріплення на загальноєвропейському ринку і ринках третіх країн», - відмітив Ігор Райнін.