Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Харкова прибули Посли і керівники ключових агентств ООН

До Харкова прибули Посли і керівники ключових агентств ООН

17 вересня до Харкова прибули Надзвичайні і Повноважні Посли декількох країн і керівники ключових агентств ООН. В аеропорту іноземну делегацію зустріли голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Серед прибулих до Харкова - Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Йон Ельведал Фредріксен, Посол США з питань координації допомоги Кліффорд Бонд, заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Хіромі Накано, Генеральний консул Німеччини в Донецьку Детлеф Вольтер, керівник представництва Німецького банку розвитку в Україні Гуннар Шаелжолз, керівник офісу Управління з координації гуманітарних питань ООН в Україна Марсель Вассен, а також інші дипломати і представники агентств ООН.

Як зазначив Ігор Балута, основна мета приїзду такої представницької делегації - це вивчення ситуації в Харківському регіоні, а також у Донецькій і Луганській областях. "Представники делегації хочуть зрозуміти, чим безпосередньо вони можуть бути корисні в роботі, яку сьогодні проводить Харківська облдержадміністрація з вимушеними переселенцями", - зазначив голова ХОДА.

За його словами, дипломати та представники агентств ООН - це ті люди, які не просто допоможуть, а й залучатимуть кошти основних європейських донорів для Харківської, Донецької та Луганської областей на ті об'єкти, які необхідні для проживання людей. "Також вони хочуть оцінити ступінь руйнувань в Донецькій і Луганській областях, зрозуміти чому така велика кількість переселенців зараз перебуває на Харківщині", - додав Ігор Балута.