Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ізюмський приладобудівний завод продовжує співпрацювати з підприємствами-виробниками бронетехніки

Ізюмський приладобудівний завод продовжує співпрацювати з підприємствами-виробниками бронетехніки

ДП «Ізюмський приладобудівний завод» (ІПЗ) зараз має можливість збільшити обсяги виробництва, оскільки активно співпрацює з підприємствами-виробниками бронетехніки, такими як Київський бронетанковий ремонтний завод, Харківський бронетанковий ремонтний завод, ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова» та іншими. Про це 16 вересня повідомив директор ДП «Ізюмський приладобудівний завод» Сергій Філоненко, демонструючи виробничі потужності підприємства голові Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

За словами керівника області, основне завдання сьогодні - модернізувати ту техніку, яка є на українських підприємствах і складах, і поставляти для цієї техніки обладнання з ІПЗ, тим самим, знизивши відсоток покупки імпортних комплектуючих.

Як розповів Сергій Філоненко, сьогодні завод активно бере участь у різних виставках, як українських, так і міжнародних.

Цього літа Ізюмський приладобудівний завод взяв участь у Міжнародній виставці військової техніки в Парижі «Eurosatory-2014», де представив свою продукцію, в тому числі, прилад наведення, який входить до складу комплекту бойового модуля "Сармат" і забезпечує точне наведення на ціль і керування польотом ракети на відстані 5,5 км.

29 вересня представники ІПЗ візьмуть участь у виставці в Києві, де представлять системи наведення на ціль для ракет, системи нічного спостереження і т.д.

Довідка. ДП «Ізюмський приладобудівний завод» - єдине в Україні підприємство, що виробляє оптичне скло. Його, в першу чергу, використовують для потреб власного підприємства (для виробництва оптичних приладів військового та цивільного призначення). Також його продають в Україні і за кордоном (експортують в країни Європи, Америки та Азії). Завод виробляє, зокрема, оптику для бронетехніки.

У 2011 році в результаті реструктуризації завод переданий в управління Державного концерну "Укроборонпром". З жовтня 2012 року підприємство перетворено в ДП "Ізюмський приладобудівний завод" (раніше - Ізюмський казенний приладобудівний завод).