Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На території Харківської області введено в експлуатацію майже 130 тисяч квадратних метрів житла

На території Харківської області введено в експлуатацію майже 130 тисяч квадратних метрів житла

"Не зважаючи на важку ситуацію, яку ми бачимо в Україні, дуже позитивним є той факт, що на території області продовжується будівництво житла з нарощуванням його об’ємів. На будівельній галузі відбиваються всі коливання - і політичні, і економічні, і фінансові. Це колосальна сфера, яка має серйозний соціальний статус", - зазначив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Так, за його словами, станом на 15 вересня 2014 року на території області введено в експлуатацію 129,6 тис. кв.м загальної площі житла (у 2013 році - 122,9 тис.кв.м), що на 5% більше показників 2013 року.

У тому числі:
- 43,8 тис.кв.м у багатоповерхових житлових будинках;
- 76,2 тис.кв.м в індивідуальних житлових будинках;
- 9,6 тис.кв.м у реконструйованих об'єктах.

Як зазначив Ігор Райнін, збільшення обсягів введення житла пов'язано з проведенням обласною державною адміністрацією регулярної та конструктивної роботи у цьому напрямку.

"Збільшення обсягів у цей складний економічний період також пов'язано з бажанням забудовників сконцентрувати всі ресурси на об'єкти з високим ступенем будівельної готовності та ввести їх в експлуатацію вже у 2014 році", - підкреслив перший заступник голови ХОДА.