Майже 105 тисяч тонн цукру планується виробити на харківських цукроварнях. Ігор Райнін

Станом на 12 вересня на цукрові заводи Харківщини надійшло на переробку 58,5 тисяч тонн цукрових буряків. Цукрову сировину на даний час приймають заводи: ТОВ "СГП "Білий колодязь" (Вовчанський р-н), ПП «Цукровик-Агро» (Краснокутський р-н), ПАТ "Первухинський цукровий завод "(Богодухівський р-н) та ВАТ" Новоіванівський цукровий завод " (Коломацький р-н). Понад 3,6 тисячі тонн цукру вже вироблено з буряку нового врожаю на ТОВ "СГП "Білий колодязь".
Перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін підкреслив, що до кінця тижня планується запуск ще трьох заводів, а з 20 вересня розпочне свою роботу і Савинський цукровий завод.
«Ми розширили посівні площі цукрового буряка до 19,7 тис. га. Це майже в 2, 5 рази більше минулорічного показника. Очікуване виробництво цукру разом з перехідними залишками повною мірою забезпечить область цукром», - зазначив віце-губернатор.