Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Українська лінія модерну» у Харківському художньому музеї

«Українська лінія модерну» у Харківському художньому музеї

12 вересня о 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) у рамках проекту «Українська лінія модерну» відкривається мандрівна виставка одного твору – панно «Біле і чорне» видатного українського художника і педагога, майстра портрета, пейзажу, декоративного панно, кераміки Михайла Жука (1883-1964) з приватної збірки заслуженого працівника культури України Тараса Максим’юка (м. Одеса). У залі, де експоновано панно, також представлено єдину в зібранні Харківського художнього музею роботу М.Жука – «Чоловічий портрет».

Панно «Біле і чорне» представлено разом з творами з колекції ХХМ, які з 1 листопада 2013 року по 15 липня 2014 року експонувалися або їх було сховано у фондах Національного художнього музею України під час драматичних подій на Євромайдані.

Нещодавно твори з колекції ХХМ повернулись у рідні стіни, і сьогодні харків’яни і гості міста мають нагоду у новому експозиційному контексті знайомитися з творами видатних українських митців, які віддали данину стилю модерн, це М.Ткаченко, М.Мурашко, П.Левченко, П.Холодний, І.Труш та ін.

Виставку організовано спільно з Одеським обласним відділенням Українського фонду культури та Одеським українським культурологічним музейно-виставковим центром «Тарасів Дім».