Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині підготують близько ста гранатометних груп. Ігор Балута

На Харківщині підготують близько ста гранатометних груп. Ігор Балута

У Харківській області йде набір добровольців, охочих допомогти зміцнити оборону регіону. Як повідомив журналістам 9 вересня в Слов'янську (Донецька обл.) голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, з числа добровольців створять команди і навчать близько ста гранатометних груп і двадцяти груп по стрільбі з ПЗРК (переносні зенітні ракетні комплекси). Перший відбір в ці групи пройшов 7 вересня на площі Свободи в Харкові з ініціативи громадськості та за підтримки облдержадміністрації. Тоді добровольці пройшли ознайомлення з автоматами Калашникова і пістолетами Макарова. «Це штатна зброя, яку мають групи ПЗРК і гранатометні групи», - зазначив голова облдержадміністрації.

Наступний етап - перевірка добровольців протягом декількох днів. Після чого, ці люди будуть займатися на полігонах в Харківській області у зручний для них час. «У нас є домовленість з Головним управлінням МВС в Харківській області та з військовими, які нададуть полігони. Добровольці будуть проходити навчання з стрілецької зброї на полігонах в Лісопарку, а вчитися поводитися з гранатометами і ПЗРК – на полігонах під Васищеве», - розповів Ігор Балута.

Після навчання добровольці зможуть піти на службу або залишитися вдома до моменту, коли вони будуть потрібні.

«Ми готові протистояти ворогу в разі вторгнення. Є стурбовані люди, які хочуть допомогти посилити оборону, і ми будемо це підтримувати», - додав керівник області.