Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Світовий транснаціональний бізнес готовий сьогодні працювати з Харківською областю

Світовий транснаціональний бізнес готовий сьогодні працювати з Харківською областю

Про це в інтерв'ю програмі «Країна Сходу» заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, підбиваючи підсумки проведення в Харкові VI Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». «Цей форум потрібен був, перш за все, бізнесу, а не владі. Але для нас було дуже важливо побачити, чи є довіра до влади і до нашого регіону з боку іноземних партнерів. І ми переконалися, що є. В економічному форумі брали участь 15 іноземних делегацій серйозних країн-інвесторів - Франції, Німеччини, Великобританії, Польщі, Туреччини, США, Канади і навіть В'єтнаму, а також керівники таких великих компаній транснаціонального бізнесу, як «SigmaBleyzer», «Шелл», Європейський банк реконструкції та розвитку, «Майкрасофт», IBM та інші. Це говорить про те, що транснаціональний світовий бізнес готовий сьогодні працювати з Харківською областю», - сказав Ігор Райнін.

Він особливо підкреслив, що всі витрати, пов'язані з проведенням форуму, взяли на себе ці великі компанії. «Жодної копійки з бюджету нами не було витрачено. Для порівняння можу сказати, що за 2012-2013 рік з обласного бюджету було виділено на його проведення 750 тис.грн.», - підкреслив перший заступник голови ОДА.

Віце-губернатор також зазначив, що не згас інтерес до Харківської області і з боку давно працюючих тут інвесторів. «Якщо за підсумками першого кварталу ПрАТ «Філіп Морріс Україна» мав зменшення промислового виробництва в половину, то зараз має зріст в 1,7 рази. Те ж саме відбувається і з компанією «Нестле», - зазначив Ігор Райнін.

За його словами, приплив інвестицій в Харківську область за перше півріччя зріс на 13 млн.дол. «Це незначна сума, але в нинішніх економічних і суспільно-політичних умовах вона говорить про те, що інтерес з боку інвесторів до Харківської області є, навіть у такій ситуації. І сьогодні наша основна задача правильно його використовувати», - додав Ігор Райнін.