Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута зустрівся з депутатом Бундестагу та Генеральним консулом Німеччини

Ігор Балута зустрівся з депутатом Бундестагу та Генеральним консулом Німеччини

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 8 вересня провів зустріч з депутатом Бундестагу, колишнім координатором Німецько-Північноамериканського співробітництва в Міністерстві закордонних справ Німеччини Карстеном Фогтом та Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Вольтером Детлефом. На зустрічі сторони обговорили соціально-політичну ситуацію в Україні та місце нашої держави в європейській системі безпеки.

«Ми зараз перебуваємо в стані напруги через концентрацію російських військ на нашому кордоні, не кажучи вже про ситуацію в Донецькій і Луганській областях. Але ви, відвідавши наш регіон, переконалися в тому, що ситуація у нас спокійна. У п'ятницю в Харкові пройшов Міжнародний економічний форум, в ході якого ми продемонстрували, що Харківську область не покинув жоден великий інвестор. Наш регіон працює стабільно, залишаючись перспективним для інвесторів. Харківщина має великий потенціал у розвитку агропромислового комплексу, наукової сфери та IT», - зазначив Ігор Балута.

Депутат Бундестагу Карстен Фогт, в свою чергу заявив, що Росія порушила принципи європейської безпеки. «З одного боку, мова йде про економічну війну, з іншого - про справжній військовий конфлікт. Тому ми і далі збираємося вести переговори з Росією, спробуємо дати зрозуміти російській стороні, яку ціну вони можуть заплатити за ескалацію військового конфлікту. Також сьогодні перед нами стоїть питання - як допомогти Україні, адже Україна сама може не впоратися», - сказав Карстен Фогт.

Також депутат Бундестагу підкреслив, що німецька сторона має намір допомогти Харківської області. «Харківський регіон - це гарний економічний майданчик, центр технологій та студентства, який потрібно підтримувати, з яким потрібно співпрацювати», - додав він.