Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили механізми роботи громадського люстраційного комітету

У Харкові обговорили механізми роботи громадського люстраційного комітету

6 вересня відбулася спільна нарада робочої групи зі сприяння люстраційним процесам, створеної при голові ХОДА, та Харківського громадського люстраційного комітету. Нарада пройшла за участю голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути і першого заступника ХОДА Ігоря Райніна. На нараді обговорили подальший механізм роботи громадського люстраційного комітету, в який входять представники різних громадських організацій Харківщини, а саме - Євромайдану, Автомайдану, «Громадянської Самооборони», «Правого сектора», «Зеленого фронту» та інших організацій, а також представники ультрас. 

До прийняття закону про проведення люстрації в Україні, Харківський громадський люстраційний комітет буде взаємодіяти з органами державної влади в консультаційному режимі. Зокрема, члени люстраційного комітету встановлюватимуть люстраційні ознаки за тією чи іншою особою і видаватимуть відповідні рекомендації органам державної влади, які, в свою чергу, будуть враховувати ці рекомендації при прийнятті кадрових рішень.

При цьому громадські організації залишають за собою право публічних дій, спрямованих на люстрацію, а саме - оприлюднення інформації, проведення різних акцій, пікетів і т.д.