Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На базі Харківського тракторного заводу планується виробляти комбайни

На базі Харківського тракторного заводу планується виробляти комбайни

На базі ПАТ "Харківський тракторний завод" планується виробляти комбайни. Про це 5 вересня в ході панельної дискусії "Агропромисловий комплекс: нові можливості" в рамках проведення Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" повідомив генеральний директор ХТЗ Владислав Губин. В панельній дискусії також взяв участь Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка. За словами Владислава Губіна, мова йде про створення спільного підприємства з "Гомсельмаш" (Білорусь) з виробництва комбайнів під маркою ХТЗ.

"Зараз наші представники ведуть переговори в Білорусі про створення спільного підприємства, яке постачатиме комбайни регіонам України. До кінця поточного року ми плануємо зібрати дослідні зразки комбайна, а з 2015 року - почати серійне виробництво", - зазначив генеральний директор ХТЗ.

"Територія Харківського тракторного заводу - 150 гектарів. Завод будувався з розрахунку виробництва 70 тисяч тракторів на рік, але зараз виробляється набагато менше. Ми займаємося стисненням робочих площ, а ті, що звільняються, будемо задіювати під різні проекти. Один з них - виробництво білоруських комбайнів", - додав Владислав Губин.

Також гендиректор заводу повідомив, що з жовтня цього року ХТЗ запускає нову лінію тракторів, з потужнішими двигунами, новою трансмісією і оновленого кольору.