Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Компанія "Шелл" та Харківський національний університет ім. Каразіна підписали Меморандум про співпрацю в ході економічного форуму

Компанія "Шелл" та Харківський національний університет ім. Каразіна підписали Меморандум про співпрацю в ході економічного форуму

Компанія "Шелл" та Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна підписали Меморандум про співпрацю в сфері наукових досліджень та стажувань. Документ підписали глава компаній "Шелл" в Україні Грехем Тайлі і ректор ХНУ ім. Каразіна Віль Бакіров в ході Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи". Згідно з Меморандумом, компанія "Шелл" буде сприяти створенню на базі університету нової освітньої (магістерської) програми, випускники якої володітимуть вузькоспеціалізованими міждисциплінарними фундаментальними знаннями з екології, геології та хімії в сфері пошуку, розвідки та видобутку вуглеводнів.

Компанія буде підтримувати наукові дослідження та видавничу діяльність університету за тематикою розвідки і видобутку нетрадиційних вуглеводнів. Студенти магістерської програми ХНУ ім. Каразіна також зможуть проходити стажування в компанії "Шелл" в Україні.

В рамках співпраці передбачаються наукові конференції та спільні консультації.

Грехем Тайлі повідомив, що компанія "Шелл" підписала угоду про розподіл вуглеводнів на Юзівській ділянці на території Донецької та Харківської областей.

"За цією угодою ми взяли на себе зобов'язання спонсорувати цільові програмні дослідження в українських університетах і ввести у себе програми стажування, щоб студенти старших курсів вищих навчальних закладів могли отримувати практичний досвід у сфері розвідки і видобутку природного газу зі сланцевих і ущільнених порід. Ми раді, що починаємо співпрацю з Харківським національним університетом - провідним українським вузом, серед випускників якого три Нобелівських лауреата", - підкреслив Грехем Тайлі.