Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область і Білорусь готові до подальшої співпраці

Харківська область і Білорусь готові до подальшої співпраці

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута та перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величко. На зустрічі сторони обговорили перспективи співробітництва між Харківською областю та Білоруссю, а також соціально-політичну ситуацію в Україні. «Я щиро радий вітати Вас на Харківщині в переддень Міжнародного економічного форуму. Як ви знаєте, у нас в країні непроста ситуація. У той же час ми продовжуємо співпрацювати з багатьма країнами. У Харківській області завжди були дружні відносини з Білоруссю. І не дарма ми сьогодні відкриваємо Почесне Консульство Білорусі в Харкові. Сподіваюся, що надалі ми також будемо продовжувати плідно співпрацювати в різних сферах», - зазначив Ігор Балута.

Посол Білорусі в Україні Валентин Величко підкреслив, що Україна і, зокрема, Харківська область дружать з Білоруссю давно.

«Пам'ятаю, як у Харкові організовували Дні Білорусі, це був чудовий захід. У нас були і залишаються з вами добрі взаємини. Так, дійсно, ми розуміємо, яка у вас зараз ситуація. Зараз Україну та Білорусь пов’язує зона вільної торгівлі, і ніяких обмежень ніхто вводити не збирається. І скажу, що з нашого боку ніколи не буде агресії в вашу сторону. Україна для нас добра надійна країна-сусідка, у нас схожа культура, слов'янська духовність. Тому ми налаштовані співпрацювати з Харківською областю і надалі», - підкреслив Валентин Величко.

Посол також додав, що відкриття Почесного консульства Білорусі в Харкові стане новим поштовхом для зміцнення економіки двох країн.

Нагадаємо, що Почесне консульство Білорусі в Харкові було урочисто відкрито 4 вересня за адресою: вул. Сухумська, 24.