Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові урочисто відкрилося Почесне консульство Туреччини

У Харкові урочисто відкрилося Почесне консульство Туреччини

Почесне консульство Турецької Республіки в місті Харкові урочисто відкрилося 4 вересня за адресою: вул. Пушкінська, 57. У церемонії відкриття Почесного консульства взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, Надзвичайний і Повноважний посол Туреччини в Україні пан Йонет Джан Тезель, Почесний консул Туреччини в Україні Володимир Білий, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, а також керівники структурних підрозділів ХОДА, ректори вузів, представники місцевого самоврядування та громадськості. Пан Йонет Джан Тезель підкреслив, що Україна є як другом Туреччини, так і її стратегічним партнером. "Завдання Генерального консульства - допомагати турецьким громадянам, які знаходяться в Харкові та Харківській області. Зі свого боку я буду докладати максимальних зусиль для того, щоб в Туреччині більше дізналися про харківський регіон", - зазначив посол Туреччини. Також він додав, що Туреччина підтримує Україну, яку бачить єдиною і неподільною.

Як повідомив Почесний консул в Україні Володимир Білий, в Харкові буде розташований центр консульського округу, до якого увійдуть Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька та Харківська області.

Також консул зазначив, що в Харкові працює багато бізнесменів з Туреччини. А буквально через тиждень, за його словами, в Харкові відкриється представництво турецької авіакомпанії «Атлас». Передбачається здійснення рейсів Харків - Стамбул і відкриття рейсів Харків - Київ, Харків - Львів.

Крім того, Володимир Білий додав, що до Харкова збільшився приплив студентів з Туреччини. «Тільки в університеті ім. Каразіна вчиться близько 200 студентів. Загалом в усіх головних вузах міста - навчаються близько 500 турецьких студентів», - сказав консул.

Ігор Балута, в свою чергу, подякував Пану Йонету Джан Тезелю та Володимиру Білому за теплі слова про харківський регіон. «Ви сказали стільки добрих слів про нашу землю, наших громадян, показали хороше знання сьогоднішньої ситуації в Україні. І ми, звичайно ж, будемо всіляко допомагати Почесному консулу Туреччини в Україні пану Білому у вирішенні тих питань, які він ставить перед собою. Найкраща дружба опускається на хороший фундамент бізнесу. Ще раз вітаю вас і бажаю всіляких успіхів», - підкреслив голова облдержадміністрації під час церемонії відкриття Почесного консульства.