Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Захисні споруди Харківщини будуть приведені у належний стан

Захисні споруди Харківщини будуть приведені у належний стан

Як повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, з метою приведення у належний стан захисних споруд області Департаментом цивільного захисту підготовлено розпорядження голови ХОДА. Після його підписання, робочою групою протягом 7-10 днів буде проведено інвентаризацію цих споруд та оцінювання їх технічного стану. На сьогоднішній день більше 30% об’єктів укриття області готові до експлуатації, ще 30% - обмежено готові.

«Ці захисні споруди не призначені для довготривалого перебування у них людей. Ми маємо забезпечити лише роботу вентиляційних систем, при цьому внутрішні приміщення повинні бути сухі й безпечні. За результатами інвентаризації буде складено план з приведення цих об’єктів у належний стан. Такі доручення отримають як райдержадміністрації, так і всі органи місцевого самоврядування», - сказав Василь Хома.

Сповістити мешканців міста про місцезнаходження найближчої захисної споруди мають представники житлових контор, будинкових комітетів та дільничні інспектори міліції. Певну кількість людей може прийняти і харківський метрополітен.