Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Райони Харківської області впоралися із завданням по мобілізації техніки для АТО. Василь Хома

Райони Харківської області впоралися із завданням по мобілізації техніки для АТО. Василь Хома

Райони Харківської області в цілому впоралися із завданням по мобілізації техніки і на сьогоднішній день виконали план на 80%. Сьогодні-завтра райони повністю виконають план з мобілізації техніки. Про це 3 вересня повідомив журналістам в прес-центрі ХОДА заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. У той же час, за його словами, місто Харків провалив це завдання, виконавши план менш ніж на 50%.

Василь Хома назвав кілька причин такої ситуації. «Перша - формальний підхід до складання бази даних по техніці. Виявилося, що на багатьох підприємствах зазначена техніка або відсутня, або не може використовуватися у військових підрозділах: проблема з двигуном або гума зношена. Друга причина в тому, що окремі керівники ховають техніку, розбирають її і навіть вивозять в інші регіони. Особливо ця тенденція має масовий характер по місту Харкову. Цим питанням зараз займаються прокуратура міста, міліція і Служба безпеки», - зазначив Василь Хома.

Василь Хома додав, що коли закінчиться мобілізація, список підприємств, які відмовилися надавати техніку, буде оприлюднений. «Нехай усі знають «героїв », хто відмовився надавати техніку, хто сховав 50 одиниць в Полтавську область. Всіх назвемо поіменно. Кожен, хто зобов'язаний поставляти техніку, повинен розуміти, що він це робить не для когось, а для країни», - сказав віце-губернатор.

Крім того, заступник голови ХОДА повідомив, що найближчим часом харківське ДП «Завод ім.Малишева» планує відвантажити 10 нових танків для підрозділів, задіяних в зоні проведення АТО.