Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині сформують ще один батальйон територіальної оборони

На Харківщині сформують ще один батальйон територіальної оборони

Харківська обласна державна адміністрація направила листа до Міністерства оборони з проханням дозволити сформувати ще один батальйон в Харківській області. Про це 3 вересня заявив журналістам в прес-центрі ХОДА заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, новий батальйон буде виконувати на Харківщині ті ж завдання, які ставилися перед 22-м Харківським батальйоном територіальної оборони.

Нагадаємо, що 22-й окремий Харківський батальйон територіальної оборони був сформований на початку травня цього року і практично відразу ж направлений на блокпости в Луганську область. Як розповів Василь Хома, керівництво Харківської області направило кілька листів до Генерального штабу з проханням повернути 22-й територіальний батальйон в Харківську область для охорони державного кордону, посилення охорони особливо важливих об'єктів і захисту від розвідувальних груп.

«Однак з Генштабу нам відповіли, що цей батальйон необхідний для виконання поставлених перед ними завдань у Луганській області», - додав заступник голови облдержадміністрації.

Довідка. Батальйони територіальної оборони почали створювати у всіх областях України з кінця березня - початку квітня по розпорядженню Генерального штабу. Чисельність підрозділів - кілька сотень людей. Їх набирають через військкомати з числа військовозобов'язаних, в першу чергу - добровольців, потім закликають відсутніх фахівців. Свою службу батальйони координують з місцевими облдержадміністраціями. Озброєння - звичайне для піхотної частини.

22-й Харківський батальйон територіальної оборони - окремий батальйон, створений в Харківській області за сприяння Міністерства внутрішніх справ в Харківській області та знаходиться в оперативному підпорядкуванні Міністерства оборони України.