Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські журналісти проїхали по новому міському веломаршруту і стали учасниками велоекскурсії

Харківські журналісти проїхали по новому міському веломаршруту і стали учасниками велоекскурсії

29 серпня представники харківських ЗМІ взяли участь у прес-турі "Дізнайся Харків на двох колесах!". В рамках прес-туру журналістам були надані велосипеди і рації, завдяки чому вони змогли особисто випробувати новий міський веломаршрут, який проходить по центру Харкова, і стати учасниками велоекскурсії. Перед виїздом учасникам прес-туру провели інструктаж з правил дорожнього руху та користування велосипедом.

Під час екскурсії на велосипедах журналістам розповіли пізнавальну інформацію про місцеві визначні пам'ятки, серед яких - пам'ятник засновникам Харкова, Держпром, ХНУ ім. В.Н.Каразіна, майдан Свободи, пам'ятник Т.Г.Шевченку, пам'ятник кобзарям, алея зірок фестивалю "Харьковская Сирень", фонтан-альтанка "Дзеркальний струмінь", Університетська гірка, Свято-Покровський монастир, Свято-Успенський собор, синагога, старовинна будівля на вул. Пушкінська, 17, пл. Архітекторів та багато іншого. Приємним доповненням до велоекскурсії послужило чаювання з видом на набережну річки Лопань.

«Організовуючи такі екскурсії, ми хочемо показати місто Харків українським, розповісти його історію в цікавій формі, тим більше, зараз багато людей, які їздять на велосипедах. Під час автобусної екскурсії багато будівель в повному вигляді не видно, а коли їдеш на велосипеді - то бачиш все, огляд дуже добрий. Основні точки нашого маршруту пролягають по історичному центру міста. При цьому, говорячи про більш відомі пам'ятки, ми обов'язково додаємо інформацію про маловідомі місця, пам'ятники, будинки», - зазначила екскурсовод Наталія Буйнова.
Маршрут, який сьогодні презентували журналістам, безпечний і розрахований на різні вікові категорії велосипедистів.

Презентація веломаршруту і екскурсія по шляху проходження цього маршруту були організовані за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації. Харків'яни та гості міста, які хочуть взяти участь у подібних велоекскурсіях, за детальною інформацією можуть звернутися в вищевказаний Департамент.