Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Житлові будинки Харківської області готові до зими майже на 90 відсотків

Житлові будинки Харківської області готові до зими майже на 90 відсотків

29 серпня відбулася обласна селекторна нарада під головуванням заступника голови - керівник апарату ХОДА Василя Хоми. Були розглянуті питання підготовки житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014 - 2015 років. Згідно інформації першого заступника директора Департаменту житлово-комунального господарства і розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Дорошенка, станом на 28 серпня комплексна підготовка житлового фонду області до осінньо-зимового періоду складає 87,3%. На виконано ремонтних робіт фактично використано 54,3 млн.грн. 100% підготовлено житловий фонд у 13 районах області та містах Люботин і Первомайський.

Що стосується виплат через Держказначейство, то заступник начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Харківській області Тетяна Іванова доповіла, що «всі платіжні доручення по загальному і спеціальному фонду державних і місцевих бюджетів, які були в органах Державної казначейської служби на 28 серпня, по капітальних видатках, які перевірені і підтверджені Державною фінансовою інспекцією, оплачені на 100%».

«Я прошу керівників районів та міст обласного значення в найкоротший термін передати всі платіжні доручення до казначейської служби. Зараз є кошти, ідуть виплати, і проблем з їх проведенням, особливо тих, що стосуються підготовки об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період, немає. Прошу звернути на це увагу», - наголосив Василь Хома.

Підсумки роботи з підготовки області до зими будуть підведені на окремих засіданнях, які заплановано провести з 4 по16 вересня.

Довідка. Станом на 28.08.14 теплове господарство області підготовлено на 83,7% (котельні - 93,9%, теплові мережі - 83,7%). Проведено капітальний ремонт на 24 котельних, що становить 114,3% від запланованого. Водопровідно-каналізаційне господарство в цілому підготовлено на 91,9%.
Об’єкти соціальної сфери: на 100% підготовлені загальноосвітні та дошкільні учбові заклади, на 93% - лікувальні установи.
Підготовка вулично-дорожної мережі складає 70,6% (готовність снігоприбиральної техніки - 88%, заготовка протиожеледних матеріалів - 38%, укладено договорів на залучення додаткової техніки сторонніх організацій 86%).