Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року на Харківщині здадуть в експлуатацію майже 400 тисяч кв. м житла

Цього року на Харківщині здадуть в експлуатацію майже 400 тисяч кв. м житла

За останні кілька років на Харківщині спостерігається тенденція по збільшенню обсягів введеного в експлуатацію житла. Про це 27 серпня під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович. За його даними, в 2011 році в Харкові та області було здано в експлуатацію 334,9 тис. кв. м житла, в 2012 г. - 379,5 тис. кв. м, в 2013 році - 392, 2 тис. кв. м. Цього року, незважаючи на складне економічне становище, здається 395 тис. кв. м житлової площі (199 тис. кв. м - в м.Харкові), а це 28 багатоквартирних житлових будинків. На сьогоднішній день вже здано 113,4 тис. кв. м житла в багатоквартирних та індивідуальних житлових будинках.

Також головний архітектор області наголосив, що зараз увага концентрується, насамперед, на об'єктах з високим ступенем готовності. Крім того, як зазначив Михайло Рабінович, держава спростила процедуру здачі новобудов. Так, об'єкти першої, другої і третьої категорій складності здаються без експертних висновків, якщо їх будівництво фінансується не за бюджетні кошти. Якщо ж будівництво фінансуються за кошти бюджету, то всі новобудови проходять експертизу, в тому числі фінансову.

Водночас Михайло Рабінович повідомив, що, як і в усіх регіонах України, в Харківській області існує проблема з об'єктами незавершеного будівництва.

У переліку недобудованих об'єктів є 8 житлових будівель в Ізюмі, Балаклії, Чугуєві, Харкові та Солоніцівці загальною площею 28,8 тис. кв. м., які планується добудувати, щоб заселити туди сім'ї загиблих бійців в зоні АТО і переселенців з Луганської та Донецької областей. У цих будинках можна буде розмістити до 1,5 тис. осіб.