Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Історичному музеї відкрито виставку «Гривня – українська національна валюта»

В Історичному музеї відкрито виставку «Гривня – українська національна валюта»

27 серпня в Харківському історичному музеї відбулось відкриття виставки «Гривня – українська національна валюта». В експозиції представлена колекція грошових знаків, присвячених видатним діячам та знаменним подіям України. В урочистому відкритті виставки взяв участь тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко.

Він привітав музей та його відвідувачів з «повноліттям» національної валюти – гривні та відзначив: «Все більш патріотичним стає ставлення громадян нашої країни до прапора, до гімну, до власних кордонів, а також інших державних символів, зокрема, до національної валюти. Я впевнений, що попри складні часи, наша грошова одиниця обов’язково буде сильною, а наш народ заможним».

Також на відкритті виставки виступив начальник відділу готівкового обігу і касових операцій Харківського відділення національного банку України Дмитро Столярук. Він підкреслив, що українські банкноти визнані одними з найкращих у світі за дизайном і якістю, а монети беруть участь в міжнародних виставках, де займають призові місця.

З нагоди відкриття виставки, Національний Банк України подарував Харківському історичному музею ювілейну монету, присвячену 200-річчю з дня народження Т.Г. Шевченка. В рамках виставки також відбулася лекція з історії національної валюти.