Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулася регіональна нарада з ключових питань діяльності АПК

У Харкові відбулася регіональна нарада з ключових питань діяльності АПК

У великій залі Харківської облдержадміністрації пройшла регіональна нарада з ключових питань діяльності АПК в сучасних умовах під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки. У нараді взяли участь керівники сільгосппідприємств України, начальники районних управлінь агропромислового комплексу, заступники голів та директори Департаментів АПК обласних адміністрацій Харківської, Сумської, Луганської, Донецької, Полтавської та Дніпропетровської областей.

Відкривая нараду, Ігор Швайка подякував всім аграріям за врожай ранніх зернових, за хороші результати роботи. «За попередніми оцінками те, що ми сьогодні зібрали, за винятком Криму і Донбасу, вже перевищує рекордний врожай минулого року. Валовий збір перевищує показники 2013 року. Тож моя подяка всім, хто сумлінно спрацював у цей тяжкий для України 2014 рік», - підкреслив міністр.

Директори департаментів шести областей доповіли про проведення зернозбиральної компанії і підняли ряд злободенних для їх регіонів питань.

Серед питань, порушених директором Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Борисом Данилівим,  - впорядкування цільового використання сільськогосподарських земель, контроль за якістю насіння, неефективна робота державних підприємств, вдосконалення роботи з сільхозвиробниками Державної інспекції сільського господарства України і Аграрного фонду.

Міністр аграрної політики та продовольства запропонував доповідачам надіслати свої пропозиції до Міністерства для їх подальшого узагальнення та прийняття рішень.