Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область та Ізраїль зацікавлені співпрацювати в галузі сільського господарства

Харківська область та Ізраїль зацікавлені співпрацювати в галузі сільського господарства

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута та перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін зустрілися з делегацією Ізраїлю, в ході якої обговорили питання подальшої співпраці між Харковом та Ізраїлем. В ході зустрічі з ізраїльською делегацією Ігор Балута зазначив, що в Харківському регіоні вдалося стабілізувати економічну ситуацію. «Жодне з великих підприємств із західними інвестиціями не покинуло територію Харківської області. Залишаються проблеми тільки з Російською Федерацією. Харківські підприємства повністю виконали всі замовлення, справили поставки в Росію, а розрахунок з ними був проведений всього на 30%», - повідомив керівник області.

В свою чергу Ігор Райнін зазначив, що позитивне сальдо зовнішньої торгівлі Харківської області в I півріччі досягло 141 млн. доларів. «Це найвищий рівень позитивного сальдо за всю історію Харківської області», - підкреслив Райнін.

Голова комісії з іноземних справ і оборони Кнесету держави Ізраїль Зєев Елькін подякував Ігорю Балуті за зустріч та висловив зацікавленість у подальшій співпраці. «Ізраїльтяни схвильовані тим, що відбувається зараз в Україні. Адже багато з них - вихідці з вашої держави. Україна - миролюбна країна, ми сподіваємося на її подальше процвітання, і готові допомагати вам, ділитися досвідом, взаємодіяти з усіх питань. Україна, і зокрема, Харків - хороший партнер для нас. Хотілося б співпрацювати в економічній та культурній сферах, впровадити ряд спільних проектів», - зазначив Зєев Елькін.

Ігор Балута підкреслив, що Харківська область відкрита до спілкування і готова до співпраці в різних сферах, зокрема у сфері сільського господарства. «Ми хочемо і далі розвивати агропромисловий комплекс. Нас би зацікавила співпраця в напрямку збереження і переробки сільськогосподарських культур», - зазначив голова облдержадміністрації.

За словами Зєев Елькіна, Ізраїль - одна з передових держав світу по впровадженню технологій в сфері сільського господарства. «До нас їдуть з усього світу навчатися нашим технологіям. Ми готові і з вами попрацювати в цьому напрямку», - додав голова комісії із закордонних справ і оборони Кнесету Ізраїлю.

Ігор Райнін зазначив, що зараз керівництво області працює над проектом відродження тваринництва на Харківщині. «І досвід Ізраїлю в підвищенні продуктивності молочного стада був би нашому регіону корисний», - додав перший заступник голови ХОДА.

Заступник міністра внутрішніх справ Ізраїлю Фаїна Кіршенбаум повідомила, що зараз активно розвиваються Ізраїльські залізниці. «Ізраїлю було б цікаво попрацювати з харківськими підприємствами в цьому напрямку», - підкреслила вона.